Защо хотел Гела е любимо място на влюбениете

РУСКА БАНЯ

Новата ни придобивка е оригинална, 100 процента автентична руска баня!  На 1450 м.надморска височина Ви очаква единствената  истинска  руска баня в България. Построена по оригинална технология с класически естествени руски материали, изградена в пълна хармония с природата.

Неустоимо   вълнуващо  преживяване в  място изпълнено с уют и топлина. Тук  намаляването на стреса и релакса  са  не просто лукс, те  са начин на живот.

Оставете грижите си далеч, насладете се на тишината. Докоснете звездите. Останете толкова дълго, колкото искате в мястото, където времето няма значение.

История и факти за руската баня

Едно от нещата, с които е известна Русия, е руската баня.

Руснаците имат своя поговорка „Банята пари, но здраве дарява! „.

Не е тайна, че парната баня е един от най-добрите начини за премахване на умората, отпускаща, релаксираща и възстановяваща процедура.

Милиони хора по света посещават парната баня, за да запазят красотата, здравето, жизнеността си. В продължение на векове банята е смятана за едно от най-добрите места за отдих. Историята на традиционната руска баня води своето начало от племената на скитите, които са живеели на територията на Русия. Те са си правели парна баня в обикновени палатка, под които трупали горещи камъни. Върху тях се обливали с вода и с билкови отвари.

Парните процедури подобряват кръвообращението и тренират сърдечно-съдовата система, спомагат за нормализиране на кръвното налягане, помагат при лечение на наранявания, изкълчвания, навяхвания, бъбречни заболявания.

Наситеният с пара въздух подобрява дейността на лигавицата на дихателните пътища и оказва влияние върху терморегулацията на тялото.

Руската баня осигурява отлични козметични ефекти на тялото: почиства кожата, насища я с кислород.

По време на престоя в банята, се ускорява метаболизма, премахват се вредните бактерии и гъбички.

Руската баня също така помага при простуда, хрема, бронхит, хроничен синузит и бронхит.

В допълнение тя подобрява настроението и облекчава стреса.

Сподели
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on StumbleUponShare on LinkedInBuffer this pageEmail this to someone